Είμαστε ενθουσιασμένοι διότι είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι το Six Saints Sauternes Cask Finish κέρδισε το Χρυσό βραβείο στα φετινά World Rum Awards. Επιπλέον, ανακηρύχθηκε Νικητής Στυλ στην κατηγορία NAS (Non Age Statement).

Οι κριτές τόνισαν: “Τα αλμυρά αρώματα μεταβαίνουν σε μια γλυκιά γεύση από πεκάν και σιρόπι σφενδάμου, συνδυασμένα με νότες βελανιδιάς και καραμέλας. Εμφανίζεται μια ευχάριστη γεύση από φυστίκι, πεκάν και σιρόπι σφενδάμου. Το καραμέλωμα και τα αποξηραμένα φρούτα οδηγούν σε ένα ξηρό τελείωμα με σταδιακή ενίσχυση των μπαχαρικών ψησίματος.”

Για τη σειρά Cask Finish, παλαιώνουμε το ίδιο υψηλής ποιότητας ρούμι από τη Γρενάδα για ακόμα 6 μήνες σε μια ποικιλία από βαρέλια.

Αυθεντική εμφιάλωση

Το Six Saints παράγεται και παλαιώνεται στη Γρενάδα της Καραϊβικής και είναι ένα ρούμι από ένα μόνο αποστακτήριο. Αντιπροσωπεύει αυθεντικά τις παραδόσεις του νησιού, χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά συστατικά.

Το ρούμι μας, που πήρε το όνομά του από τις έξη άγιες ενορίες του νησιού, ενσαρκώνει την παρθένα ομορφιά και τον αγνό τρόπο ζωής της Γρενάδας. Αυτός ο τρόπος ζωής αντικατοπτρίζεται σε όλες τις δραστηριότητες των κατοίκων του νησιού και αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό στο ρούμι. Το Six Saints παρασκευάζεται χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, αρώματα ή χρωστικές ουσίες, αποτελούμενο από τρία μόνο συστατικά – νερό, μαγιά και μελάσσα – και μετράει πάνω από 200 χρόνια κληρονομιάς στην παρασκευή ρουμιού.

Χρησιμοποιείται μια διαδικασία ζύμωσης, για να αναπτυχθεί με φυσικό τρόπο το άρωμα και η γεύση του. Στη συνέχεια, το ρούμι αποστάζεται χρησιμοποιώντας αποστακτήρες διπλής στήλης άμεσης καύσης που κατασκευάζονται από τον John Dore στη Σκωτία. Παλαιώνεται για 5 χρόνια σε βαρέλια πρώην μπέρμπον υπό τροπικές συνθήκες.

           

Κληρονομιά

Το Six Saints παράγεται από την 3η γενιά αποσταγματοποιών της Grenada Distillers, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, στην κοινότητα του Αγίου Γεωργίου.

Το αποστακτήριο βρίσκεται σε γη που τη χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου από τον 18ο αιώνα, ενώ τα αρχεία δείχνουν ότι πριν από το 1895 υπήρξε αποστακτήριο στο κτήμα.

Αρχικά αποτελούσε μέρος του εργοστασίου ζάχαρης της Γρενάδας και στεγαζόταν στο ίδιο κτίριο, ενώ έως σήμερα παράγεται ρούμι από το 1937. Ο εξοπλισμός του εργοστασίου ζάχαρης είναι ανενεργός, αν και οι επισκέπτες μπορούν ακόμη να θαυμάσουν την τεράστια ατμομηχανή που κινούσε τα μηχανήματα.

Έκτοτε, η απόσταξη ρουμιού ήταν η μοναδική δραστηριότητα στο χώρο του εργοστασίου, το οποίο παρήγαγε 400 γαλόνια καθαρού ρουμιού της Καραϊβικής την ημέρα.

           

All this information is taken from Copyright (C) 2024 Crucial Drinks. All rights reserved. Customer Newsletter May 2024.